Başvurularınızı Aday başvuru formu ile yaptıktan sonra tarafımızca onay sürecinden geçecektir. Onay süreci tarafımızca 3 iş günü olarak belirlenmiştir.
Aday portalı üzerinden sınav tarihi veya Belgelendirme asistanımızın geri dönüşleriyle sınav yeri ve tarihi tarafınıza paylaşılacaktır.
Sınav öncesinde Web sitemizde belirtilen sınavdan önce getirilecek malzemelerin listesi bulunmaktadır. Takip edip sınavlarımıza gelmeniz gerekmektedir.
Sınav tarihinde sınavdan 15 dakika önce sınav alanında olmanız gerekmektedir.
Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun, görevli haricinde dışarıya çıkan bir aday tekrar içeriye alınmaz.
Sınav süresince aday görevlilerle konuşamaz ve soru soramaz. Görevliler de adaylarla yakından ve alçak sesle konuşamaz.
Adaylar birbirinden kalem, silgi vb. araçları isteyemez.
Sınav Kitapçığın cevap şıklarını işaretleyin. İşaretlenmeyen cevap şıkları geçerli olmayacaktır.
Sınav sırasında kopya çeken, çekmeye girişen, kopya veren, kopya yapılmasına yardım edenlerin sınavları geçersiz sayılır. Görevliler kopya çekmeye veya vermeye kalkışanları uyarmak zorunda değildir, sorumluluk adaya aittir. Bu durum aday için son derece önemlidir. Sınav görevlileri bir salonda, sınavın kurallara uygun biçimde yapılmadığını, toplu kopya girişiminde bulunulduğunu tutanak ile kayıt altına alınır, Sınav değerlendiricisi tarafından bu sınıfta sınava giren tüm adayların sınavı geçersiz sayılır.
Adaylar, görevlilerin tüm uyarılarına uymak zorundadır. Gerektiğinde görevliler adayın oturduğu yeri değiştirebilir. Sınavların geçerli sayılması, her şeyden önce sınav kurallarına uyulmasına bağlıdır. Kurallara aykırı davranışta bulunan ve yapılacak uyarılara uymayan adayların kimlikleri tutanağa yazılır ve sınavları geçersiz sayılır.
Sınava fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya ehliyet) ile beraber gelmeyen adaylar sınava giremezler.
Cep telefonu, çağrı cihazı, cep bilgisayarı, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, silah vb. teçhizatla, USB bellek, hafıza kartı vb. özellikte hafıza aygıtları ile sınava girilmez. Sınav sırasında bu araçları kullandığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılır.
Aday performans sınavı süresince, sınav değerlendiricisine (oldu mu, tamam mı, doğru mu vb.) sınavı etkileyebilecek sorular soramaz.
Aday kendisine verilen sınav süresi içerisinde sınavı tamamlayamaz ise adayın sınavı, sınav değerlendiricisi tarafından sonlandırılır.
Sınav süresince adaylar sınav değerlendiricilerinin tüm talimatlarına uymalıdır.
Adayların sınav değerlendiricilerin talimatı olmadan sınav alanındaki malzemeleri kullanmaları yasaktır.
Teknik Resimler (Projeler) adaylara teslim edildikten sonra sınav başlamadan önce anlamadığınız yerleri sorun. Sınav içerisinde projeler hakkında hiçbir şekilde sorularınıza yanıt verilmeyecektir.
Kamera kaydından çıkmamaya özen gösterin.
Adayların ve sınav değerlendiricisinin kopya teşkil edecek davranışların tespitinde sınav iptal olacaktır.
Hazır imalatları kullanmayın.
Sınava ara verme süreleri sınav değerlendiricileri tarafından belirlenir.
Sınav genel kurallarına aykırı davranan adaylar sınavdan çıkartılır.
Aday sınav süresince alanda sigara, pipo, puro vb. şeyleri içmez.
Sınav değerlendiricisinin “sınav başlamıştır” ifadesi sonrasında sınava başlanır.
Adaylar Sınav içerisinde kendi aralarında konuşmalarda “Yüksek Sesle” konuşmaları gerekmektedir.
Sınav ile alakalı İtiraz/Şikayet/Önerilerinizi www.brosisenstitu.com veya Brosis personellinden İtiraz/Şikayet/Öneri formu alabilirsiniz.
Sınav sonuçları sınavdan 15 gün sonra açıklanacaktır.
Sınav sonuçları, www.brosisenstitu.com web sitemizden ulaşabilirsiniz.
Geçerlilik süresi 5 (beş) yıl olarak belirlenen ve mesleğinde aktif olarak çalıştığını ispatlayan tüm belge sahibi personellerin çalıştığını işyerinden yazılı olarak aldığı yazı ile ispatlarsa personellerin belge süreleri +5 (beş) yıl daha yetkilendirilmiş belge kuruluşu tarafından uzatılır. Çalıştığını yazılı beyan ya da SGK dökümü ile ispatlayamayan personeller ise belgelendirme kuruluşu tarafından tekrardan performans sınavına tabii tutulurlar.
Belgenin zarar görme veya kaybolması durumunda yapılması gerekenler;
Kişinin belgesi yırtılmış, zarar görmüş veya kaybolmuş ise Brosis Enstitü Belgelendirmeye başvurarak tekrar belgesinin çıkartılması için başvuru yapabilir.
Herhangi sorularınızda tarafımızla iletişim sağlayabilirsiniz.
16UY0253-2 İnşaat İşçisi Seviye 2 Ulusal Yeterliliği Ulusal Yeterlilik Birimlerinde tanımlanan bilgiler baz alınarak, ‘Ölçme ve Değerlendirme – bölümüne göre sınavın gerçekleştirilmesi ve değerlendirmesi sürecine ait; yeterlilik birimi, soru sayısı, başarı notu ve sınav süresi (dakika)
aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.
BİRİMLER Sınav Şekli Başarım Notu
Bu yeterlilikte Teorik sınav A1, biriminden gerçekleştirilecektir. Sözlü sınav kapsamında ölçülmesi öngörülen tüm öğrenme çıktılarını ve başarım ölçütlerini ölçebilecek şekilde tasarlanmıştır. Sözlü sınavda adaylara soru ve yanıtları yapılandırılmış ve her biri eşit puan değerinde, 10 soru sorulmaktadır. Sınavda; yanlış cevaplandırılan sorulardan herhangi bir puan indirimi yapılmaz ve her soru, yapılandırılmış cevap ve değerlendirme çizelgesine göre değerlendirilir. Sınavda adaylara her soru için, ilgili olduğu bilgi ölçütünün kapsamı ve içeriğine uygun süre tanınır ve bu süre yapılandırılan formatta belirtilir. Sözlü sınavda, değerlendirme çizelgesine göre soruların toplam 100 puan üzerinden 60 puan alması gerekmektedir. Doğru yanıt veren aday başarılı sayılır. Sınav soruları, bu birimde teorik sınav ile ölçülmesi öngörülen tüm bilgi ifadeleri ölçülmektedir. Teorik sınavların değerlendirilmesi Vidco programı üzerinden yapılmaktadır. Her soru eşit puan olarak belirtilmiştir.
(P1) A2 birimine yönelik performansa dayalı sınavda yer alan “Beceri ve Yetkinlikler” kontrol listesine göre gerçekleştirilir. Beceri ve yetkinlikler kontrol listesinde aday tarafından başarılması zorunlu kritik adımlar belirlenir. Adayın, performans sınavından başarı sağlaması için kritik adımların tamamından başarılı performans göstermek koşuluyla sınavın genelinden asgari 100 puan üzerinden 60 puan alarak başarı göstermesi gerekir. Beceri ve yetkinlik ifadelerinin tamamı performansa dayalı sınav ile ölçülmelidir. Performansa dayalı sınavın süresi, gerçek uygulama şartlarındaki süreye karşılık gelmelidir. Performansa dayalı sınav gerçeğine uygun olarak düzenlenmiş çalışma ortamında gerçekleştirilir. Performans Sınavı Kontrol listesindeki her bir adım için belirtilen tam puanlar üzerinden değerlendirme yapılır. Performansa dayalı sınavda değerlendirici adaya, işleri gerçekleştirmesine yönelik gerekli talimatları vererek, ölçme ve değerlendirme sürecini işletir.
Teorik | Performans | Mülakat | Yeterlilik Birimi Ücreti | |
---|---|---|---|---|
16UY0253-2/A1 İnşaat İşlerinde İş Organizasyonu ve İş Sağlığı ve Güvenliği (Rev 0) |
Soru Sayısı: 10 Sınav Süresi: 20 dk. Sınav Geçme Oranı (%) : 60 |
Sınav Yok |
Sınav Yok |
200.00₺ |
16UY0253-2/A2 Genel İnşaat İşleri (Rev 0) | Sınav Yok |
Sınav Geçme Oranı(%) : 70 |
Sınav Yok |
880.00₺ |